Loading Events

Toate evenimentele

EXPOZIȚIE: „Un veac de pictură la Cluj (1892-1983)”

-

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, prin Galeria Paul Sima, vă invită la vernisajul expoziției „Un veac de pictură la Cluj (1892-1983)”, realizată în colaborare cu Grădina Botanică Alexandru Borza, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Biologie și Geologie, Muzeul de Istorie a Universității și Casa Universitarilor din cadrul UBB.

Expoziția prezintă o selecție de picturi valoroase, care fac parte din patrimoniul UBB, create de artiști celebri care au activat la Cluj, cum ar fi Venceslav Melka, Antal Forró, Ioan Isac sau Florin Țonea. Lucrările cuprind o gamă tematică largă, de la peisaje și naturi statice la portretele unor oameni remarcabili, care au contribuit la istoria academică a Clujului.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 25 ianuarie 2024, de la ora 19:00, în spațiul Galeriei Paul Sima (Clubul Casei Universitarilor, str. Emmanuel de Martonne nr. 1). Cu această ocazie, vor lua cuvântul istoricul de artă Ina Vădeanu și reprezentanții structurilor partenere.

Evenimentul va fi moderat de conf. univ. dr. Ana Victoria Sima, director Direcția Patrimoniu Cultural Universitar.

Expoziția poate fi vizitată gratuit până în data de 27 februarie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 15.00-17.00. De asemenea, publicul interesat poate consulta catalogul digital al expoziției la link-ul: http://bit.ly/catalog_expoziție

Evenimentul este sponsorizat de Cramele Recaș.

Detalii

Inceput eveniment:
January 25 @ 7:00 pm
Sfarsit eveniment:
February 27 @ 5:00 pm
Categorii:
, , , ,

Organizator

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar UBB
Galeria „Paul Sima”

Locatie

Galeria „Paul Sima”
Str. Emmanuel de Martonne, nr. 1
Cluj-Napoca, Cluj Romania
+ Google Map
Site web:
View Venue Website