Ghid de publicare pe site-ul UBB Cultural

25.01.2024

  1. Rol:

Site-ul UBB Cultural este una dintre modalitățile prin care Universitatea Babeș-Bolyai își pune în aplicare dezideratul de a constitui un spațiu deschis pentru cei din afara comunității academice tradiționale, fiind atât o sursă de informare despre evenimentele academice de interes pentru publicul larg, cât și o arhivă a acestora.

 

  1. Categorii de anunțuri

În baza specificului său, pe site-ul UBB Cultural se publică anunțuri ale unor evenimente care îndeplinesc următoarele două condiții:

  1. sunt organizate sub egida Universității Babeș-Bolyai de către facultăți, departamente, centre, institute, cercuri, muzee, săli de expoziție și alte unități care funcționează în cadrul universității/ sunt organizate de centre culturale găzduite în spațiile universității/ sunt organizate în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai sau cu una dintre unitățile sale;
  2. presupun prezența unei audiențe și sunt deschise publicului din afara universității.

Tipurile de evenimente care se anunță pe site sunt: conferințe, prelegeri, lecturi publice, întâlniri cu scriitori, lansări de carte, spectacole, expoziții, ateliere, concerte, recitaluri, proiecții de film, festivaluri, concursuri, ceremonii de decernare a unor premii/titluri onorifice, cursuri de limbi străine, apeluri pentru proiecte adresate publicului larg, dar și alte evenimente care îndeplinesc condițiile precizate.

 

  1. După încheierea evenimentului

Un aspect particular al site-ului UBB Cultural este că acesta își propune să promoveze și rezultatele evenimentelor anunțate.

Dacă în cursul evenimentului prezentat pe site-ul UBB Cultural au fost realizate fotografii, materiale video sau audio, acestea pot fi arhivate pe site-ul UBB Cultural.

Condiții de arhivare:

– materialele media nu trebuie să depășească în total 128 MB, cu excepția cazului în care ele sunt deja încărcate pe un site (un canal YouTube, de exemplu) de unde se pot prelua prin link-uri;

– fiecare material media (fotografie, înregistrare audio sau video) trebuie însoțit de un titlu propriu;

– opțional, se poate trimite către editorii web și un text sumativ, de 5-10 rânduri, privind derularea evenimentului, care va fi inserat alături de textul anunțului inițial.

 

Despre secțiunea VIDEO

În această secțiune sunt evidențiate înregistrările video care se adresează atât întregii comunități UBB, cât și publicului român sau internațional (de exemplu, ceremoniile de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, seria de prelegeri Studium Generale, prezentări generale ale centrelor culturale etc.), dar și scurtmetraje care însumează momentele cheie ale unui eveniment cultural de anvergură (o conferință internațională, un festival etc.).

 

  1. Cerințe minimale privind conținutul anunțului

A: TEXTUL

Textul anunțului trebuie să conțină următoarele informații de bază: titlul, data, ora, locația și organizatorii evenimentului. Unde se aplică, se poate indica și un site web al evenimentului. La acestea se adaugă un paragraf de 5-10 rânduri în care se oferă informații specifice despre eveniment.

În absența unui comunicat de presă (care să îndeplinească cerințele de mai sus), vă recomandăm să utilizați șablonul de anunț afișat pe site, care poate fi adaptat după necesități.

B: AFIȘUL

Afișul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să fie în format de tip IMAGINE (JPEG, PNG, TIFF etc.);

– să conțină sigla UBB Cultural, care se poate descărca de pe site

– pentru paginile de Facebook, Instagram și Twitter este indicat să se trimită afișe adaptate formatului lor specific dacă organizatorul evenimentului dispune și de asemenea afișe

 

  1. Calendar de publicare

Pentru a putea fi încărcate pe site în timp util, anunțurile se trimit cu cel târziu 48 de ore înainte de ora de debut a evenimentului. Anunțurile trimise mai târziu de acest termen vor fi afișate pe site în limita disponibilității editorilor web.

Anunțurile se trimit pe adresa: ubbcultural@ubbcluj.ro

Șablon de anunț

Password: YZHFYxpjHA