Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Expoziția Vizite regale la Universitatea clujeană și la Universitatea din Iași

-

Muzeul de Istorie a Universității Babeș-Bolyai, în colaborare cu Muzeul Universității ,,Alexandru Ioan Cuzaˮ din Iași, aduc în fața publicului clujean expoziția temporară Vizite regale la Universitatea clujeană și la Universitatea din Iași.

Cu ajutorul fotografiilor și documentelor de epocă, invităm vizitatorii să descopere cele 12 vizite efectuate între 1893 și 2022 de mai multe generații ale Familiei Regale a României la două din cele mai prestigioase universități ale țării noastre – Universitatea din Iași (înființată la 1860) și Universitatea Babeș-Bolyai (cu tradiție academică de la 1581). Aceste vizite atestă atenția specială pe care Familia Regală a acordat-o mereu mediului academic național.

Vernisajul va avea loc în data de 5 decembrie 2023, la ora 17:00, în foaierul Colegiului Academic Florian Ștefănescu-Goangă.

Această expoziție temporară este deschisă în perioada 5 decembrie 2023 – 18 ianuarie 2024, de luni până vineri, între orele 10:00 – 14:00. Din motive logistice (perioada sărbătorilor de iarnă), programul de vizitare poate suferi anumite modificări, care vor fi anunțate din timp pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie a UBB.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!

 

Detalii

Inceput eveniment:
December 5, 2023 @ 5:00 pm
Sfarsit eveniment:
January 18 @ 2:00 pm
Categorii:
, , , ,

Organizator

Muzeul de Istorie a Universității Babeș-Bolyai
Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Locatie

Foaierul Colegiului Academic Florian Ștefănescu-Goangă
str. Emmanuel de Martonne, nr. 1
Cluj-Napoca,
+ Google Map