Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Spectacol de teatru la Casa Tranzit

-

Cu ocazia Zilei Comemorarii Holocaustului, Institutul Italian de Cultură din București vă invită la Casa Tranzit, duminică, 5 februarie, la ora 19.00, pentru a viziona spectacolul „Mai este oare acesta Levi”, în care actorul Andrea Argentieri joacă rolul scriitorului Primo Levi, preluându-i vocea, gesturile, atitudinea, discursurile la persoana întâia. Este o întâlnire față în față, în care scriitorul, pornind de la exigența adevărului care l-a inspirat în operele sale, își mărturisește experiențele din lagăr.

Biletele pot fi achiziționate în rețeaua Eventbook:https://eventbook.ro/the…/bilete-mai-este-oare-acesta-levi

„Mai este oare acesta Levi”

regia: Luigi De Angelisdramaturgia: Chiara Laganicu Andrea Argentieriproducție: Fanny & Alexander

Premiul Special Ubu 2019 decernat companiei Fanny & Alexander pentru proiectul „Mai este oare acesta Levi”Premiul Ubu 2019 pentru cel mai bun actor sub 35 de ani decernat lui Andrea Argentieri

Pornind de la documentele audio și video din arhivele Rai și Youtube, Andrea Argentieri joacă rolul scriitorului Primo Levi. Prin intermediul tehnicii de remote acting, de hetero-regie, experimentată de Fanny & Alexander în ultimii zece ani, se încearcă alcătuirea unui portret al scriitorului care se bazează pe întrebarea: în ce măsură mărturia aceasta încă mai poate tulbura și este capabilă să ne vorbească prin sensibilitatea unui actor care se lasă pătruns de materialele originale rămase de la acel scriitor? Poate epifania unei voci, a unui trup-suflet, imprimându-se în trupul unui actor mult mai tânăr decât modelul pe care îl urmărește, să facă să iasă la iveală puterea și necesitatea mărturiei sale într-un mod și mai convingător?

„Mai este oare acesta Levi” e portretul unui actor. Este încercarea de a concretiza experiența relatării, față în față cu scriitorul.

Detalii

Data:
05-02-2023
Ora:
19:00
Categorii:
, , , ,

Organizator

Institutul Italian de Cultură
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Casa Tranzit
Str. Gheorghe Barițiu, nr. 16
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map