Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Centenar Italo Calvino

-

 

Avem plăcerea să vă invităm miercuri, 18 octombrie 2023, cu ocazia centenarului Italo Calvino, la două evenimente organizate de Departamentul de Limbi și Literaturi Romanice – Colectivul de italiană, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene la București.

De la ora 10.30 vă așteptăm în sala Popovici (Facultatea de Litere, str. Horea, nr. 31) la colocviul Raccontare Calvino, care va fi un fel de avanpremieră a unui proiect editorial italian dedicat lui Calvino, la care participă numeroși autori. Din echipa de autori vor fi în Cluj-Napoca colegi de la universități din Italia, din Ungaria și din țară.

De la ora 18.00, în Galeria Paul Sima (Sala Club, str. Emmanuel de Martonne nr. 1) va avea loc vernisajul expoziției Eccellenze italiane: Figure per Italo Calvino – un omagiu adus influenței constante a imaginarului lui Calvino asupra celor mai importanți artiști contemporani, autori de desene, ilustrații și benzi desenate, precum Dino Battaglia, Davide Toffolo, Sergio Tofano, Lorenzo Mattotti, Tullio Pericoli și alții.

La ambele evenimente va fi prezentă doamna Laura Napolitano, Directoarea Institutului Italian de Cultură de la București.

 

Organizator

Departamentul de Limbi și Literaturi Romanice, Facultatea de Litere, UBB
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Facultatea de Litere
str. Horea, nr. 31 + Google Map
Site web:
View Venue Website