Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Mot à monde

-

Avem plăcerea să vă invităm joi, 10 noiembrie, de la ora 15:00, la Facultatea de Litere, sala Popovici (Horea nr. 31), la festivitatea de premiere a concursului de traducere literară Mot à monde. 

La eveniment vor participa dl. Eric Poppe, Reprezentant al OIF pentru Europa Centrală și de Est și dl. Adrian Tănăsescu, directorul regional adjunct AUF în Europa Centrală și Orientală, alături de juriul național al concursului, de laureați și de partenerii ediției 2022.

De asemenea, la eveniment va participa scriitorul Karim Kattan, laureat al Premiului celor 5 continente ale francofoniei 2021. Karim Kattan este un scriitor palestinian născut la Ierusalim în 1989. Doctor în literatură comparată, scrie în limbile engleză și franceză. Culegerea sa de povestiri,Préliminaires pour un verger futur[Preliminarii pentru o livadă viitoare], finalistă a Premiului Boccaccio, a fost publicată de editura Elyzad din Tunisia în 2017. Primul său roman,Le Palais des deux collines [Palatul celor două coline], a apărut la aceeași editură în 2021, câștigând Premiul celor 5 continente ale Francofoniei în același an. Un fragment din acest roman a fost subiectul celei de-a 13-a ediții a concursului național de traducere Mot à monde, organizat de Institutul Francez din România la Cluj, care a reunit 151 de studenți din 15 universități românești.

Detalii

Data:
10-11-2022
Ora:
15:00 - 17:00
Categorii:
, , , ,

Organizator

Facultatea de Litere

Locatie

Facultatea de Litere
str. Horea, nr. 31 + Google Map
Site web:
View Venue Website