Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Lansare de carte: Laura T. Ilea „Inflexiuni”

-

Luni, 7 februarie, începând cu ora 18.00, vă invităm să urmăriți lansarea volumului „Inflexiuni” de Laura T. Ilea (Colecția Cărți-Eveniment).

La dialogul dintre autoare și Ruxandra Cesereanu participă: Aurel Codoban, Erik Bordeleau, Horea Poenar, Augustin Cupșa, Adrian Florin Pop, Elena Vlădăreanu, István Téglás, Alexander Baumgarten, Zoltán Néda, Cristian Presură, Corin Braga, Călin-Andrei Mihăilescu și Doru Pop.

Teme de discuție: Lumea de azi și impasurile ei (Despre distopia lumii de azi; Dincolo de dependența de rețelele sociale; Periferii; Politicile corpului), Știință și universuri paralele (Spațiu/timp. De la Augustin la Einstein; Lumi secundare; Știința voioasă).

„«Inflexiunile» au fost mai întâi gândite ca niște evenimente recurente, urmând să aibă loc la Cluj, iar conceptul lor s-a reformulat de mai multe ori de la momentul inițial. M-am consultat cu prietenele mele Ruxandra Cesereanu și Cristina Eșianu Farcaș, iar apoi cu Anda Vișan, am dezbătut și redezbătut formula cea mai explozivă pentru niște dialoguri interdisciplinare care, nestrunite cum trebuie, ar fi putut să producă un mare haos ideatic. Aceasta pentru că interdisciplinaritatea e interesantă, însă uneori mult prea proteică pentru a da roade. Cât privește participanții la dialoguri, aceștia provin, așa cum era inițial imaginat, din domenii extrem de diverse: literatură, filozofie, teatru și film, jurnalism, crypto-economie, arte vizuale, fizică. Dialogurile au fost îndelung pregătite, atât de mine, cât și de participanți, însă, odată puse în scenă, ele au avut percutanța și evanescența dansului nietzschean, menționat în ultimul dialog. În privința temelor, ele au depășit cu mult ceea ce explorasem inițial și ne-au condus înspre întrebări și reflecții inepuizabile. Mai mult decât atât, au creat o lume ficțională proprie «Inflexiunilor», un spațiu al manifestării care a lăsat, indubitabil, urme. Iar acest spațiu al manifestării a fost pus la dispoziție de Ceramic Cafe.” (Laura T. Ilea)

Evenimentul va fi transmis live de la Ceramic Cafe pe pagina de Facebook a Editurii Școala Ardeleană: www.facebook.com/scoalaardeleanacluj.ro

Organizatori: Editura Școala Ardeleană, Ceramic Cafe și Phantasma, Centrul de cercetare a imaginarului.

Detalii

Data:
07-02-2022
Ora:
18:00
Categorii:
, , , ,

Organizator

Editura Școala Ardeleană
Ceramic Cafe
Centrul Phantasma

Locatie

Online