Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Forumul tinerilor. Europa unei noi generații

-

În week-end-ul 4-6 februarie 2022, Ambasada Franței și Institutul Francez din România vor organiza cea de-a treia ediție a Forumului dedicat tineretului, online. 

  

Ediția de anul acesta, Forumul Tinerilor: Europa unei noi generațiieste dedicată implicării tinerilor români și francezi în Europa, în cadrul Anului European al Tineretului 2022 și încheierii Conferinței privind viitorul Uniunii Europene. Vom discuta cauzele majore care îi preocupă pe tinerii români și francezi, provocările legate de climă și protecția mediului, precum și participarea la politicile publice și europene. 

 

Forumul online presupune 5 ateliere și 2 sesiuni de discuții, desfășurate exclusiv online. Persoanele dornice de a participa la ateliere trebuie să se înscrie în prealabil prin completarea acestui formular:  https://bit.ly/MăÎnscriulaAteliere. Limba utilizată în cadrul fiecărui atelier este precizată în formularul de înscriere.

Sesiunea de deschidere, de concluzii și cele două sesiuni de discuții sunt deschise publicului larg, fiind transmise live pe Facebook Institut français de Cluj (cu traducere simultană română-franceză).

În plus, Ambasada Franței în România și Institutul Francez vor lansa un nou concurs de proiecte pentru a susține inițiativele civice ale tinerilor, pe teme precum: educația despre democrație și implicarea civică; informare, comunicare și formare pe tema preocupărilor și politicilor europene; dezvoltarea unei conștiințe ecologice (biodiversitate; lupta împotriva schimbărilor climatice); educația despre accesul la informație (lupta împotriva fake-news) și gândirea critică. Același tip de apel a fost lansat și în cadrul ediției de anul trecut și s-a încheiat cu acordarea de fonduri pentru 10 ONG cu și pentru tineri.
Eveniment Facebook: https://bit.ly/3GQmRqQ

Postare Facebook: https://bit.ly/3IhRHJE

Detalii

Inceput eveniment:
February 4, 2022 @ 6:00 pm
Sfarsit eveniment:
March 6, 2022 @ 7:00 pm
Categorii:
, , , ,

Organizator

Ambasada Franței

Locatie

Online