Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Lansare de carte: 40 de istorii de viață din leagănele de copii

-
Avem plăcerea să vă invităm luni, 15 aprilie 2024, de la ora 16.00, cînd va avea loc lansarea în România a impresionantului volum intitulat „40 de istorii de viață din leagănele de copii” (titlu original: Voices from the Silent Cradles, Policy Press, 2021) de Mariela Neagu, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 128-130, sala 405).
La eveniment vor fi prezenți: autoarea volumului, doamna Mariela Neagu, Președintele IICCMER, prof. univ. dr. Daniel Șandru, prof. univ. dr. Maria Roth și lect. dr. Viorela Telegdi Csetri, de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai.
� Această carte emoționantă prezintă perspectivele a 40 de tineri care au crescut în case de copii, asistență maternală, adopție națională sau adopție internațională după Revoluție, când subiectul „orfanii României” a șocat o lume întreagă.
Cartea este o lectură esențială pentru cei care doresc să afle mai multe despre experiența din copilărie a acestor tineri, formarea identității și adolescența, analiza traiectoriilor și factorii care le-au influențat din perspectiva lor. De asemenea, studiul include o serie de recomandări pentru politicile din domeniul protecției copilului și de justiție reparatorie pentru cei care au suferit traume ca urmare a plasării lor în diferite tipuri de îngrijire.
� Mariela Neagu este cercetător la Universitatea din Oxford și are un doctorat în științe sociale și un master în drepturile omului la New College, Oxford. În România, a fost implicată în reforma sistemului de protecția copilului ca Secretar de Stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (2007-2009) și coordonator de programe la Delegația Comisiei Europene (1999-2006).
„Numeroasele detalii de îngrijire a copiilor în instituții, asistență maternală, adopție națională și adopție internațională prezentate în acest volum subliniază importanța relațiilor personale și oferă argumente convingătoare pentru evaluarea acestor măsuri de protecție.” (John Eekelaar, Pembroke College, Oxford).
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Data:
15-04-2024
Ora:
16:00 - 18:00
Categorii:
, , , , ,

Organizator

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială

Locatie

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
str. Dostoievski, nr. 34-36
Cluj-Napoca,
+ Google Map
Site web:
View Venue Website