Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

India, ca simbol

-

Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, cu susținerea Ministerului Culturii din India și Ambasadei Indiei în România, în colaborare cu Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană și Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca vă invită la

 

Expoziția INDIA, CA SIMBOL

ce conține lucrări semnate de Simona Hărăstășan

 

Vernisajul expoziției va avea loc în 3 martie 2023, ora 14, la Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, str. Baba Novac nr. 2.

 

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul:

 

Simona Hărăstășan, artist

 

Lect. dr. Daria Ioan,

Facultatea de Teatru și Film,

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca

 

Dr. Mihaela Gligor,

Centrul Clujean pentru Studii Indiene,

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca

 

Expoziția va fi deschisă publicului între 1-12 martie 2023. Se poate vizita de marți până duminică, între orele 12-16. Intrarea este liberă.

De profesie informatician într-o companie clujeană, Simona Hărăstășan pictează oameni, locuri și simboluri ale Indiei. Cu fiecare lucrare se naște o poveste, iar toate, împreună, spun povestea Indiei văzute prin ochii Simonei.

„Am călătorit prea puțin în India, dar cu fiecare călătorie, fiecare întâmplare, persoană, loc sau lucru mic, am încercat să descopăr și să învăț cât mai multe despre tradiții, cultură, artă, gastronomie, iar acum, aici, vă împărtășesc câte ceva despre incredibila Indie așa cum știu eu mai bine: prin culori.” (Simona Hărăstășan)

În spațiul Expoziției, pe 4 martie 2023, de la ora 11, va avea loc o paradă de sariuri și un workshop de fotografie condus de Lect. dr. Daria Ioan, de la Facultatea de Teatru și Film a UBB.

Intrarea este liberă.

 

Expoziția India, ca simbol se înscrie în seria de manifestări prilejuite de aniversarea, în 2023, a 75 de ani de relații diplomatice România – India

Detalii

Inceput eveniment:
March 1, 2023 @ 2:00 pm
Sfarsit eveniment:
April 12, 2023 @ 7:00 pm
Categorii:
, , , , ,

Organizator

Centrul clujean pentru studii indiene

Locatie

Turnul Croitorilor
Strada Baba Novac 2
Cluj-Napoca, 400097 Romania
+ Google Map