Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Conferință internațională on-line

-

În perioada 20-22 mai 2021 asociația Institutul pentru Solidaritate Socială în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai organizează conferința internațională on-line Thirty Years of Capitalist Transformations in Central and Eastern Europe: Inequalities and Social Resistance. Conferința a fost planificată inițial pentru anul trecut, dar în contextul pandemiei a fost amânat pentru acest an și transpus în spațiul virtual.

Cei trei vorbitori principali sunt Dorothee Bohle (European University Institute, Florence), Jonathan Hopkin (London School of Economics, London) și Costas Lapavitsas (SOAS University of London). Conferința va găzdui un număr de 110 prezentări grupate în 26 de paneluri ce au fost selectate din peste 170 de aplicații.

Participanții lucrează în domenii variate precum sociologie, antropologie, științe politice, economie etc. Ceea ce conectează abordările lor diferite este analiza transformărilor capitaliste ce au avut loc în ultimele trei decenii în Europa Centrală și de Est și interogarea critică a acestor procese. Totodată, conferința aduce un omagiu lui Karl Polanyi, care a obținut doctoratul la Universitatea din Cluj / Kolozsvár în 1909.

Mai multe detalii: https://socasis.ubbcluj.ro/international-conference-2021

Participarea la conferință nu necesită achitarea unei taxe, însă este nevoie de o înregistrare prealabilă aici: https://forms.gle/GgnvYqL6S69JWeU67. După înregistrare, participanții vor primi linkurile Zoom pentru toate prelegerile și panelurile conferinței. Prelegerile celor trei vorbitori principali vor fi transmise și pe canalul YouTube al facultății noastre (doar prelegerile, fără secțiunea de întrebări&răspunsuri). Prezentările din secțiunile tematice nu vor fi înregistrate, oferind astfel un spațiu protejat pentru dialogul academic dintre participanți.

 

Detalii

Inceput eveniment:
20-05-2021
Sfarsit eveniment:
May 22, 2021
Categorii:
, , , , ,
Site web:
https://socasis.ubbcluj.ro/international-conference-2021

Organizator

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
Institutul pentru Solidaritate Socială

Locatie

On line