Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

World Doctors Orchestra Romanian Tour

-

World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la București și Cluj-Napoca

Invitat special: violonistul Alexandru Tomescu

Miză socială: Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie

Celebrul ansamblu muzical World Doctors Orchestra revine în România cu două concerte caritabile: în Cluj-Napoca, pe 25 mai 2023, la Auditorium Maximum, respectiv în București, pe 27 mai, la Ateneul Român. Sub bagheta profesorului Stefan Willich, cardiolog de origine germană, 100 de doctori-muzicieni vor interpreta trei piese: Romanian Rhapsody No. 2 – George Enescu, Violin Concerto No. 1 – Max Bruch și Symphonie fantastique – Hector Berlioz. Anul acesta, spectatorii se vor putea bucura de participarea extraordinară a violonistului Alexandru Tomescu, care va încânta publicul cu acordurile vioarei Stradivarius Elder-Voicu.

Miza este una caritabilă, toate fondurile obținute în urma vânzării biletelor fiind direcționate către Rețeaua de Telemedicină în epilepsie, un proiect inițiat în 2016 de Asociația Cluburilor Lions România, Dr. Bogdan Florea, medic primar neurolog și Prof. Florin Amzica – Universitatea Montreal și membru al WDO. Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma Entertix.

World Doctors Orchestra (WDO) este un ansamblu alcătuit din aproximativ 1800 de medici, de diverse specializări medicale, din peste 60 de țări. Dincolo de împărtășirea pasiunii comune pentru muzică, misiunea WDO este de a promova dreptul la sănătate și îngrijirea medicală adecvată –două aspecte esențiale ce depășesc granițele geografice sau interesele politice și economice. WDO a mai concertat în România în 2016, în București, Brașov și Cluj-Napoca.

„De regulă, orchestra nu susține concerte în aceleași locații de mai multe ori. Însă dată fiind încrederea deplină în valoarea proiectului Telemedicina în epilepsie, precum și experiența pozitivă de acum 7 ani, au decis să se reîntoarcă, fapt ce face aceste două reprezentații cu atât mai speciale. Muzica nu doar că ne conectează unii cu alții și ne înalță spiritul, dar este și un foarte bun tratament pentru o bună funcționare a creierului. Le mulțumim cluburilor Lions locale, autorităților locale, sponsorilor și partenerilor că au făcut posibile cele două concerte în luna mai 2023. Și îi așteptăm cu inimile și sinapsele deschise pe toți cei care își doresc să participe la două întâlniri de nivel înalt”, a declarat dr. Bogdan Florea, inițiatorul proiectului Telemedicină în Epilepsie.

 

Pentru informații suplimentare de presă: Free Communication – Irina Pătru-Florea, 0752.111.725, irina.patru@freecomm.ro.

Organizator

World Doctors Orchestra
Telemedicina în epilepsie

Locatie

Auditorium Maximum
Str. M. Kogălniceanu, nr. 5
Cluj-Napoca, 400084 Romania
+ Google Map