Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Vernisaj expoziție „150 de ani de învățământ universitar în limba maghiară la Cluj”

-

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, Muzeul de Istorie al Universității, vă invită la vernisajul expoziției temporare „150 de ani de învățământ universitar în limba maghiară la Cluj”.

Prin intermediul unor exponate din epocă, organizatorii vă propun o revizitare a spațiului universitar de altă dată, în care se pot admira însemnele oficiale ale Universității Regale Maghiare „Francisc Iosif” din Cluj, alături de alte elemente indispensabile ale vieții academice: cursuri, diplome, teze de doctorat, publicații științifice, anuare etc.

Vernisajul va avea loc miercuri, 12 octombrie 2022, de la ora 12:00 în Clădirea Centrală a UBB (Holul Rectoratului și Holul mare – parter). Intrarea este liberă.

Perioada de vizitare a expoziției: octombrie – decembrie 2022.

Partenerii evenimentului: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca; Muzeul Național Maghiar (Magyar Nemzeti Múzeum) din Budapesta (Ungaria); Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca; Arhivele Naționale Serviciul Județean Cluj; Muzeul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca; Muzeul de Artă Cluj-Napoca; Consiliul Județean Cluj.

Detalii

Data:
12-10-2022
Ora:
12:00
Categorii:
, , , ,

Organizator

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar UBB
Muzeul de Istorie al Universității

Locatie

Universitatea Babeș-Bolyai