Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Turnul Croitorilor, Turn al Cunoașterii. Dialoguri academice – Studium Generale

-

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va continua joi, 17 decembrie 2020, ora 1600, seria de cursuri „Studium Generale” a Institutului STAR-UBB, găzduită de Turnul Croitorilor, cu o prelegere privind proiectul COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor: Impactul pandemiei de coronavirus asupra economiei din România: date, analize și previziuni., susținută de Prof. univ. dr. Levente Szász (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, UBB).  

Proiectul de cercetare COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor presupune publicarea unei serii de date relevante privind impactul economic al pandemiei COVID-19 în forma unor infografice interactive, menite să arate o imagine comprehensivă, actualizată în timp real a situației economiei românești. Obiectivul principal al proiectului constă în oferirea unui sprijin real factorilor decizionali din politica și economia românească prin realizarea și actualizarea frecventă a analizei situației generate de epidemia de COVID-19, respectiv prin oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai bună protejare a societății, a companiilor, a angajaților acestora, respectiv a lanțurilor de aprovizionare din economia reală. 

 

Studium generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu. Studium generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat in anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe își reia cursul într-o nouă formă, cursul va fi transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina Facebook al Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai). 

 

 

Detalii

Data:
17-12-2020
Ora:
16:00 - 18:00
Categorii:
, , ,
Site web:
https://StudiumGenerale

Organizator

Institutul Star-UBB
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Online