Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Turnul Croitorilor, Turn al Cunoașterii. Dialoguri academice – Studium Generale

-

Institutul STAR-UBB al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va continua joi, 21 decembrie 2023, ora 16:00, seria de cursuri și prelegeri „Studium Generale”, găzduită de Turnul Croitorilor, cu o prelegere cu tema „Fundamente de psihologie pozitivă” susținută de rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Rezumatul prelegerii:

Dacă clasic-prototip psihologia este cunoscută ca ocupându-se de probleme psihologice, recent psihologia s-a dezvoltat și în direcția optimizării/dezvoltării personale. Vom discuta starea actuală a acestei direcții, implicațiile practice și direcțiile de viitor.

Studium Generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium Generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu. Studium Generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe își reia cursul într-o nouă formă hibridă, cu un public fizic restrâns și transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina Facebook al Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).

 

Detalii

Data:
21-12-2023
Ora:
16:00
Categorii:
, , , , ,

Organizator

Institutul Star-UBB
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Turnul Croitorilor
Strada Baba Novac 2
Cluj-Napoca, 400097 Romania
+ Google Map