Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Scriptoria – atelier de tehnici narative

-

Muzeul Memorial „David Prodan” organizează, în cadrul programelor de pedagogie muzeală, atelierul de tehnici narative Scriptoria, la care sunt invitați să participe elevii și studenții care doresc să facă un exercițiu de creație literară sau să-și împărtășească experiențele, dilemele și ideile privitoare la conceperea și la perceperea unui text literar.

Atelierul se va desfășura pe durata a trei ședințe de câte 90 de minute, în perioada 18-20 martie, între orele 15:30 – 17:00, la sediul muzeului, str. Academician David Prodan, nr. 1, ap.7. Doritorii sunt rugați să se înscrie printr-un mesaj la adresa prodan.muzee@ubbcluj.ro (din motive de limitare a spațiului, la această primă ediție a atelierului vor putea fi acceptați cel mult 15 participanți). Taxa de participare este de 60 de lei (20 de lei/ședință). Primii cinci înscriși beneficiază de gratuitate.

Structura atelierului cuprinde următoarele teme:

  1. Narațiunea (introducere)
  2. Probleme de stil
  3. Narațiunea de scurtă întindere și de mare întindere
  4. Umorul
  5. Ședință de creație

În ultima întâlnire participanții vor elabora în comun o povestire care va fi distribuită ulterior pe pagina de Facebook a Muzeului Memorial „David Prodan”.

V-ați dorit dintotdeauna să scrieți o povestire care v-a bântuit mintea ani de-a rândul, dar nu ați reușit să găsiți formula de început? V-a nemulțumit finalul unei cărți citite și doriți să propuneți unul mai bun? Considerați că puteți oferi variante mai scurte ale unor cărți prea lungi și ardeți de nerăbdare să le prezentați public? Aveți o teorie personală cu privire la ce înseamnă elaborarea unui text literar și la ce rol îndeplinește el astăzi? Ați aflat niște glume noi care e păcat să se piardă înainte de a fi transmise mai departe? Sau, pur și simplu, vreți să petreceți câteva ore într-o atmosferă destinsă, creativă și amuzantă? Vă așteptăm cu drag să luați parte la atelierul de tehnici narative Scriptoria.

Detalii

Inceput eveniment:
March 18 @ 3:30 pm
Sfarsit eveniment:
March 20 @ 5:00 pm
Categorii:
, ,

Organizator

Muzeul Memorial David Prodan
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Muzeul Memorial David Prodan
str. Academician David Prodan 1
Cluj-Napoca, Cluj Romania
+ Google Map
Site web:
View Venue Website