Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

No man is an island. Singuratatea si costurile ei

-

Institutul STAR-UBB al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va continua joi, 27 octombrie 2022, ora 16:00, seria de cursuri și prelegeri „Studium Generale”, găzduită de Turnul Croitorilor, cu o prelegere cu tema „No man is an island. Singuratatea si costurile ei.” susținută de prof. univ. dr. Aurora Szentágotai-Tătar (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, UBB).

 

 

Rezumatul prelegerii:

 

Nevoia de apartenență este o nevoie umană universală, exprimată prin căutarea și încercarea de a menține relații durabile și pozitive cu alții. Atunci când această nevoie nu este satisfăcută, apare singurătatea, o experiență emoțională aversivă, care rezultă din discrepanța între ceea ce ne dorim și ceea ce avem în materie de relații. Chiar dacă există categorii sociale mai vulnerabile la singurătate, aceasta poate afecta pe oricine, la aproape orice vârstă, iar studiile evidențiază efectele ei negative profunde asupra sănătății mintale și fizice. Prezentarea va discuta aceste efecte și va descrie factori psihologici care ne predispun la singurătate.

 

Studium Generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium Generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu. Studium Generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe își reia cursul într-o nouă formă hibridă, cu un public fizic restrâns și transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina Facebook al Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).

Detalii

Data:
27-10-2022
Ora:
16:00 - 18:00
Categorii:
, , , ,

Organizator

Institutul Star-UBB
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Turnul Croitorilor
Strada Baba Novac 2
Cluj-Napoca, 400097 Romania
+ Google Map