Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Funcționalitatea materialelor: de la organizare structurală la aplicații

-

Institutul STAR-UBB al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va continua joi, 26 mai 2022, ora 16:00, seria de cursuri și prelegeri „Studium Generale”, găzduită de Turnul Croitorilor, cu o prelegere cu tema „Funcționalitatea materialelor: de la organizare structurală la aplicații” susținută de prof. univ. dr. Lucian Baia (Facultatea de Fizică, UBB).

 

 

Rezumatul prelegerii: Conștient sau inconștient, cu voia sau fără voia noastră, toată lumea are de-a face cu materiale, astfel încât putem spune că materialele au un rol esențial în viața noastră de zi cu zi. Importanța materialelor nou dezvoltate derivă din faptul că acestea posedă funcționalități unice sau îmbunătățite față de materialele deja utilizate, care joacă un rol important în diverse domenii cum ar fi sănătate, mediu, tehnologie, energie și multe altele. În vederea eficientizării performanțelor materialelor dezvoltate este necesară o etapă de optimizare a structurii acestora care poate fi realizată doar prin cunoașterea în detaliu a caracteristicilor de structură, morfologie și suprafață pe care le posedă.

 

Studium Generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium Generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu. Studium Generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe își reia cursul într-o nouă formă, cursul va fi transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina Facebook al Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).

Detalii

Data:
26-05-2022
Ora:
16:00 - 18:00
Categorii:
, , , ,

Organizator

Institutul Star-UBB
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Online