Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Festival de film: CINEmaSPRIJINĂ, ediția I

-

Asociația Victoria Film vă invită la prima ediție a festivalului CINEmaSPRIJINĂ în 1 și 2 octombrie 2022 la Cinema Victoria. Evenimentul marchează și Ziua Internațională a Non-Violenței (2 octombrie).

ASOCIAȚIA VICTORIA FILM este o instituție care are drept scop revigorarea sălilor de cinematograf, promovarea artei și culturii în țară și străinătate, valorificarea resurselor spirituale și materiale locale și regionale prin promovarea și susținerea unor programe în domeniul social, cultural, învățământ, educație, sănătate, turism, mediu și stimularea schimburilor culturale, educaționale și artistice cu alte țări.

Festivalul susține și promovează acțiuni de conștientizare și lupta împotriva violenței domestice și a abuzului sexual prin cinema, fiind totodată și un formator și promotor al tinerelor generații.

Activitățile din cadrul conceptului „CINEmaSPRIJINĂ” sunt grupate în 3 mari categorii, pentru a asigura o cât mai mare acoperire în promovarea diversității în rândul tuturor categoriilor de participanți la festival. astfel:

1) Proiecții de filme – Activitate cu caracter principal: organizatorii festivalului asigură prezentarea unor filme, documentare și scurtmetraje care au ca tematică violența și abuzul. De asemenea, se va facilita dialogul în rândul participanților, moderat, pentru a crea spațiu de discuție pe problemele sociale cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra realităților, existenței și importanței abordării acestor problematici.

2) Manifestări social-cultural-artistice – instalații și expoziții, reportaje, performance-uri și spectacole de teatru

3) Manifestări social-civice – Ateliere și dezbateri non-violență, anti-bullying în rândul tinerilor, abuz sexual, etc. Activitățile din această categorie au drept scop crearea unui cadru deschis pentru dialog, schimb de idei și experiențe.

Programul evenimentului și informații despre bilete se află aici: https://www.facebook.com/events/671092163964392/?ref=newsfeed

Parteneri media: Asociația A.L.E.G., Girl Up Romania, Centrul FILIA, Asociația Iele-Sânziene, Asociația Minteforte, Forum Apullum – Gen, Hey, pisi!, F-sides Cineclub, Cultura la dubă, Scena 9, Institutul Francez, Reactor de creație și experiment, Declic, Sexul vs barza, Front feminist, Echinox, Radio Guerrilla, Transilvania culturală, EBS Radio – Emisiunea ArtInProgress, TVR Cluj, UNATC, FTF Cluj, CSUBB.

Sponsori: Daisler Print House, Panemar, Aqua Carpatica, Institutul Francez, Cărturești.

Detalii

Inceput eveniment:
October 1, 2022 @ 3:00 pm
Sfarsit eveniment:
October 2, 2022 @ 10:00 pm
Categorii:
, , , ,

Organizator

Asociația Victoria Film

Locatie

Cinema Victoria
Bulevardul Eroilor nr. 51
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map