Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Eveniment „Vocea străinilor românofoni”, ediția a treia

-

Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească (DLCCL) din cadrul Facultății de Litere UBB și Centrul Cultural Japonez al UBB (CCJUBB) vor organiza în data de 1 aprilie, de la ora 12:00, evenimentul „Vocea străinilor românofoni, ediția a treia”, cu sprijinul Ambasadei României în Japonia. Evenimentul se va desfășura în format hibrid, la sediul NTT Data Cluj-Napoca și on line prin accesarea link-ului: https://us02web.zoom.us/j/81173525093.

Acest eveniment a fost inițiat de CCJUBB. Pentru prezentatorii străini este o oportunitate bună de a-și exprima dragostea față de cultura românească în limba română, iar pentru spectatorii români este o oportunitate prin care li se va reaminti importanța limbii lor materne și de a realiza că sunt mulți iubitori ai culturii românești în străinătate.

La această ediție vor participa 11 persoane din diferite țări, printre care și E.S. Ueda Hiroshi, ambasadorul Japoniei în România, el însuși un iubitor al culturii românești.

La inaugurare sunt invitați și E.S. Dranga Ovidiu, ambasadorul României în Japonia, și actrița Watanabe Eri, care a fost nominalizată drept ambasadoare de bunăvoință a României cu recomandarea directorului CCJUBB Sumi Yusuke.

La eveniment sunt invitați ca spectatori elevii de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

 

Detalii

Data:
01-04-2023
Ora:
12:00 - 14:00
Categorii:
, , , , , ,

Organizator

Centrul Cultural Japonez al UBB
Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească, Facultatea de Litere, UBB

Locatie

On line, NTT Data
Str. Constanța, nr, 19-21 + Google Map