Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Concert de Jazz – Sendecki & Spiegel [de]

-

 

𝗖𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨𝗟 𝗖𝗨𝗟𝗧𝗨𝗥𝗔𝗟 𝗚𝗘𝗥𝗠𝗔𝗡 𝗖𝗟𝗨𝗝-𝗡𝗔𝗣𝗢𝗖𝗔 în parteneriat cu 𝗧𝗥𝗔𝗡𝗦𝗜𝗟𝗩𝗔𝗡𝗜𝗔 𝗝𝗔𝗭𝗭 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 găzduiesc în ultimul weekend al lunii mai două proiecte muzicale ale unor artiști consacrați pe scenele internaționale. Primul concert susținut de 𝗦𝗲𝗻𝗱𝗲𝗰𝗸𝗶 & 𝗦𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹 [𝗱𝗲]  va avea loc sâmbătă, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗶, de la ora 𝟭𝟵:𝟬𝟬 în 𝗦𝗮𝗹𝗮 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗶𝗼 𝗮 𝗔𝗰𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗲𝗶 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗠𝘂𝘇𝗶𝗰𝗮̆ „𝗚𝗵𝗲𝗼𝗿𝗴𝗵𝗲 𝗗𝗶𝗺𝗮” .
𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲 pot fi achiziționate aici | 𝗧𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀 im Vorverkauf hier verfügbar: https://eventbook.ro/festival/transilvania-jazz-festival
Artiști:
𝗩𝗹𝗮𝗱𝘆𝘀𝗹𝗮𝘃 𝗦𝗲𝗻𝗱𝗲𝗰𝗸𝗶 [𝗱𝗲] – Pian
𝗝𝘂̈𝗿𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹 [𝗱𝗲] – Tobe și percuție
Duo-ul din Hamburg 𝗦𝗲𝗻𝗱𝗲𝗰𝗸𝗶 & 𝗦𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹 [𝗱𝗲] aduce împreună două mari talente ale jazz-ului contemporan: pianistul Vladyslav Sendecki și toboșarul Jürgen Spiegel explorează noi dimensiuni ale sunetului ancorate între percuție și pian. Albumul de debut „Two in the Mirror” s-a bucurat de succes la nivel internațional. „Solace” – albumul actual este un melanj de creații de jazz clasic și ritmic, caracterizat mai mult prin interacțiune creativă decât prin improvizații lungi. Albumul prezintă o muzică care conectează și emoționează: https://sendecki-spiegel.de/audio
Muzica celor doi artiști de jazz consacrați este pe alocuri puternică, dar și intimă, nu se ferește nici de nuanțele romantice, nici de minimalism, construind mereu o atmosferă jucăușă și spontană. Sendecki & Spiegel [de] reușesc să creeze o dinamică neobișnuită între pian și tobe, concertele lor live fiind o experiență cu totul specială.
𝗩𝗹𝗮𝗱𝘆𝘀𝗹𝗮𝘃 𝗦𝗲𝗻𝗱𝗲𝗰𝗸𝗶 [𝗱𝗲] a fost numit unul dintre cei mai buni cinci pianiști de jazz din lume de către New York Village Voice, un merit confirmat și de megastarul Al Jarreau. Din 1996 până în 2020 a fost pianistul NDR Big Band. Pe lângă reprezentațiile sale solo impresionante, împarte scena, de câțiva ani, cu Jürgen Spiegel.
𝗝𝘂̈𝗿𝗴𝗲𝗻 𝗦𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹 [𝗱𝗲] este un recunoscut toboșar german, mai ales datorită grupului apreciat la nivel internațional Tingvall Trio, al cărui membru este de mai bine de cincisprezece ani. El este considerat a fi un adevărat acrobat al tobelor, îmbinând armonios sensibilitatea cu ritmurile dinamice. În ultimii ani, Jürgen Spiegel și-a făcut un nume și ca producător pentru diverse proiecte muzicale și video.
Parteneri:
𝗔𝗰𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗮 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗠𝘂𝘇𝗶𝗰𝗮̆ „𝗚𝗵𝗲𝗼𝗿𝗴𝗵𝗲 𝗗𝗶𝗺𝗮”, 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝗹𝘃𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗝𝗮𝘇𝘇 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹, 𝗚𝗼𝗲𝘁𝗵𝗲-𝗜𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶, 𝗨𝗕𝗕 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹
Parteneri de promovare:
𝗣𝗠𝗔 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁, 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝗖𝗹𝘂𝗷, 𝗰𝗹𝘂𝗷.𝗶𝗻𝗳𝗼

Detalii

Data:
28-05-2022
Ora:
19:00 - 20:30
Categorii:
, , ,
Site web:
http://www.kulturzentrum-klausenburg.ro/

Organizator

Centrul Cultural German
Transilvania Jazz Festival

Locatie

Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”
Strada Ion I. C. Brătianu 25, Cluj-Napoca, 400079
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map
Site web:
View Venue Website