Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Clujotronic Game Jam

-

Devenit deja o tradiție, Clujotronic Game Jam reunește amatori și profesioniști de jocuri video din toată România pentru o competiție de creație de jocuri în 48 de ore, sub coordonarea experților francezi, germani și români. Un apel a fost deja lansat pentru toți entuziaștii care doresc să participe și să-și arate creativitatea! Sunt în joc premii financiare!

Evenimentul are loc online, între 19-21 noiembrie, iar înscrierile sunt deschise până în 16 noiembrie: https://bit.ly/VirtualGameJam_Clujotronic2021.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici, iar evenimentul Facebook dedicat este aici.

Un exemplu ilustrativ realizat în cadrul festivalului Clujotronic este Planet Warrior, un joc video educativ despre conștientizarea problemelor ecologice și reciclarea deșeurilor din plastic care poate fi descărcat gratuit de pe Google Play și App Store.
Planet Warrior este primul joc educațional digital creat de Clujotronic și este rezultatul Virtual Ideathon on Educational Digital Games organizat în mai 2021 de către Centrul Cultural German Cluj-Napoca și Institut français de Cluj, cu sprijinul Fondului Cultural Franco-German. Îndrumați de mentori, profesorii participanți din toată țara au dezvoltat idei pentru jocuri video centrate pe luarea deciziilor, gândire critică, precum și dezvoltarea responsabilității în rândul tinerilor. Scopul a fost crearea unui joc care îmbină elementele recreative cu educația. Ideea câștigătoare a fost transformată într-un joc pe mobil de studioul local Tractor, Set, GO.
Planet Warrior se bazează pe ideea echipei câștigătoare a ideathon-ului virtual, formată din Violeta Bran, Teodor-Nicolae Căluian, Oana-Andreea Lefter și Dana Grațiana Terec.
Jocul a fost creat cu sprijinul Fondului Cultural Franco-German, ca parte a proiectului Virtual Heroes dezvoltat de Institutul Francez și Goethe-Institut Bucuresti.
Un scurt video de prezentare poate fi vizionat aici.

Detalii

Inceput eveniment:
November 19, 2021 @ 6:00 pm
Sfarsit eveniment:
November 21, 2021 @ 8:00 pm
Categorii:
, , ,

Organizator

Institutul Francez din Cluj-Napoca
Centrul Cultural German

Locatie

Online