Loading Events

Toate evenimentele

Cavalerii Crucii Negre. Epopeea cavalerilor teutoni în Transilvania

-

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai, prin Muzeul Memorial „David Prodan”, organizează expoziția de bandă desenată Cavalerii Crucii Negre. Epopeea cavalerilor teutoni în Transilvania, realizată de către Gabriel Virgil Rusu.

 

Noua serie grafică oferită în premieră publicului se oprește asupra unui episod mai puțin cunoscut al istoriei spațiului transilvănean, caracterizat prin prezența meteorică a cavalerilor teutoni în Țara Bârsei și prin conflictele armate pe care aceștia le-au purtat cu forțele cumane și cu regalitatea maghiară. Narațiunea îmbină datele provenite din izvoarele istorice cu ficțiunea, într-o poveste plină de suspans, de acțiune și de personaje puternic conturate.  Prezenta expoziție aduce încă un argument în favoarea utilizării benzii desenate și a resurselor ei în procesul de predare și de învățare a istoriei și a altor discipline care conțin o importantă componentă narativă.

 

Vernisajul expoziției va avea loc de Noaptea Muzeelor, 18 mai 2024, între orele 17:00-21.00, la sediul muzeului (str. Academician David Prodan, nr. 1, ap. 7) și poate fi vizitată până în data de 07 iunie 2024, de luni până vineri, între orele 10:00-16:00. Cu ocazia vernisajului, intrarea este liberă.

 

Vă așteptăm cu drag la o fascinantă întâlnire cu banda desenată și cu istoria povestită!

Detalii

Inceput eveniment:
May 18 @ 5:00 pm
Sfarsit eveniment:
June 7 @ 9:00 pm
Categorii:
, , , , , ,

Organizator

Muzeul Memorial David Prodan
Site web:
View Organizer Website

Locatie

Muzeul Memorial David Prodan
str. Academician David Prodan 1
Cluj-Napoca, Cluj Romania
+ Google Map
Site web:
View Venue Website