Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Atelierul de hrănitori 2022: „Cum să ajutăm păsările sălbatice iarna”

-

Doriți să știți mai multe despre…

  • Cum pot fi ajutate păsările iarna?
  • De ce hrană au nevoie?
  • Când și cum le hrănim?
  • Cum se pot construi hrănitori accesibile și sigure pe întreaga durată a iernii?

Dacă răspunsul este DA, vă așteptăm la Atelierul de hrănitori!

Societatea Ornitologică Română (SOR), în parteneriat cu Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, organizează o nouă ediție a evenimentului Atelierul de hrănitori, în data de 20 noiembrie 2022, la Muzeul Zoologic al UBB.

Evenimentul va începe de la ora 10:00 cu activități și ateliere care vor dura până la ora 16:00.

Participanții la Atelierul de hrănitori sunt așteptați cu povești despre păsări, informații practice și idei folositoare pentru a face iarna mai ușoară pentru păsări și mai colorată pentru oameni. Se vor desfășura atelierele deja consacrate, unde cei interesați vor învăța să confecționeze hrănitori din coji de nucă de cocos sau de pomelo, din recipiente de plastic, carton sau lemn, pe care le vor putea păstra. Pe lângă acestea, se vor realiza și alte obiecte de decor ce au ca sursă de inspirație păsările.

De asemenea, vizitatorii își vor putea testa abilitățile de recunoaștere a păsărilor din Cluj, specii care ulterior vor fi identificate cu ajutorul determinatoarelor de specialitate și vor fi observate în cadrul unui tur ghidat prin muzeu. Se va discuta despre păsările sălbatice din Cluj-Napoca, pornind de la cartea publicată de către SOR – Atlasul păsărilor Clujului / Kolozsvár madarainak atlasza. Apoi, la hrănitoarea din Parcul Facultății de Biologie/Grădina Mikó, păsările vor fi urmărite în mediul lor natural, pentru ca participanții să învețe să le deosebească după aspect, după stilul de a se hrăni și după modul de zbor. Specialiștii de la Muzeul Zoologic vor face o inelare demonstrativă a speciilor sălbatice din zonă, iar participanții le vor putea elibera în natură.

Pe lângă toate acestea, organizatorii vor pregăti și un spațiu dedicat reptilelor și amfibienilor, iar doritorii vor beneficia de un tur în Vivariul UBB, pentru experiențe inedite.

Participarea se face pe baza biletului de intrare la Muzeul Zoologic.

Organizator

Muzeul Zoologic – UBB
Societatea Ornitologică Română, Biroul Teritorial Cluj

Locatie

Muzeul Zoologic