Loading Events

Toate evenimentele

ATELIERELE DE GÂNDIRE CRITICĂ ALE MUZEULUI ALEXANDRU DUMA 2023-2024

-

Muzeul Alexandru Duma anunță lansarea înscrierilor pentru atelierul de vară din seria „Atelierelor de gândire critică” organizate în anul universitar 2023-2024 sub titlul De la Primul Război Mondial la conflicte militare contemporane – Ce au în comun?

Atelierul se va desfășura între 15 și 25 iulie conform următorului program:

  • luni: 16:00-17:30
  • marți-joi: 11:00-12.30

Înscrierile se pot face oricând, în limita locurilor disponibile, urmând acest link: https://forms.gle/djdcG5ou99y55aP99

La fel ca atelierul precedent, atelierul de vară continuă să exploreze conexiunile mai puțin discutate dintre Primul și al Doilea Război Mondial, de data aceasta prin intermediul biografiilor sau memoriilor unor participanți la primul sau la ambele conflicte, care, din diferite motive, și-au câștigat un loc aparte în memoria colectivă. Două activități noi în cadrul acestui atelier vor fi: vizionarea și critica de film, alături de realizarea de miniaturi.

Atelierul se adresează – în mod diferit – elevilor și studenților.

Fiecare atelier constă în serii de 8 întâlniri unde elevii iau parte la dezbateri pornind de la tema care conferă specificul muzeului: Primul Război Mondial. Atelierul propune:

  • o tematică mereu înnoită, inspirată de cercetări istorice actuale, care stabilește o rețea de conexiuni cu evenimentele precedente sau ulterioare
  • o abordare interdisciplinară: istorie, arte vizuale, literatură, filosofie, cu incursiuni în științele sociale și chiar cele exacte
  • materiale didactice inedite, create și selectate special pentru acest atelier

Participanții vor avea ocazia să-și exerseze și să-și dezvolte o serie de competențe esențiale precum gândirea critică, puterea de argumentare și persuasiune, sociabilitatea, creativitatea și multe altele. Programul include expoziții, prelegeri, muzică, reconstituire istorică, concursuri și alte activități la care veți putea participa împreună cu noi. Atelierul se adresează în primul rând claselor de liceu, însă se pot înscrie și elevi de gimnaziu interesați de această tematică.

Pentru studenți, atelierul constituie o oportunitate inedită de voluntariat sau practică și este deschis tuturor celor interesați, indiferent de specializare. Între activitățile pe care le puteți desfășura pentru atelier se numără: promovarea în școli, asistență în cadrul întâlnirilor cu elevii și, mai ales, moderarea unei întâlniri pe o temă la alegere, care stabilește conexiuni creative între propriul domeniu de specializare și subiectul Primului Război Mondial. Atelierul de vară coincide cu perioada prevăzută pentru practica studenților și reprezintă o ocazie insolită de vă exersa competențele dobândite la nivel universitar, în special cele pedagogice, de cercetare și de comunicare.

În cazul studenților, nu este necesară înscrierea prin intermediului formularului. Ne puteți contacta direct pe e-mail: duma.muzee@ubbcluj.ro sau la telefon: 0751 416 007.

Detalii

Inceput eveniment:
July 15 @ 4:00 pm
Sfarsit eveniment:
July 25 @ 12:30 pm
Categorii:
, , , , ,
Site web:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063454095106

Organizator

Muzeul Alexandru Duma

Locatie

Muzeul Alexandru Duma
Calea Moților, nr. 11
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map