Loading Events

Toate evenimentele

ATELIERELE DE GÂNDIRE CRITICĂ ALE MUZEULUI ALEXANDRU DUMA 2023-2024

-

Muzeul Alexandru Duma anunță relansarea înscrierilor pentru „Atelierele de gândire critică” pe care le organizează în anul universitar 2023-2024 sub titlul De la Primul Război Mondial la conflicte militare contemporane – Ce au în comun? Perioadele de desfășurare rămase sunt următoarele:

  • 4 mar. – 22 apr. 2024
  • 15-25 iulie 2024

În semestrul de primăvară, întâlnirile au loc în zilele de luni, de la 16:00 la 17:30. Atelierul din iulie 2024 va avea loc zilnic, de luni până joi, timp de două săptămâni. Înscrierile se pot face pe tot parcursul anului academic, în limita locurilor disponibile, urmând acest link: https://forms.gle/djdcG5ou99y55aP99

Atelierul de primăvară are ca temă generală conexiunile mai puțin discutate dintre Primul și al Doilea Război Mondial. Temele particulare vor traversa domenii precum chimia, fizica, filosofia în general și etica în particular.

Atelierul se adresează – în mod diferit – elevilor și studenților.

Fiecare atelier constă în serii de 8 întâlniri unde elevii iau parte la dezbateri pornind de la tema care conferă specificul muzeului: Primul Război Mondial. Atelierul propune:

  • o tematică mereu înnoită, inspirată de cercetări istorice actuale, care stabilește o rețea de conexiuni cu evenimentele precedente sau ulterioare
  • o abordare interdisciplinară: istorie, arte vizuale, literatură, filosofie, cu incursiuni în științele sociale și chiar cele exacte
  • materiale didactice inedite, create și selectate special pentru acest atelier

Participanții vor avea ocazia să-și exerseze și să-și dezvolte o serie de competențe esențiale precum gândirea critică, puterea de argumentare și persuasiune, sociabilitatea, creativitatea și multe altele. Programul include expoziții, prelegeri, muzică, reconstituire istorică, concursuri și alte activități la care veți putea participa împreună cu noi. Atelierul se adresează în primul rând claselor de liceu, însă se pot înscrie și elevi de gimnaziu interesați de această tematică.

Pentru studenți, atelierul constituie o oportunitate inedită de voluntariat sau practică și este deschis tuturor celor interesați, indiferent de specializare. Între activitățile pe care le puteți desfășura pentru atelier se numără: promovarea în școli, asistență în cadrul întâlnirilor cu elevii și, mai ales, moderarea unei întâlniri pe o temă la alegere, care stabilește conexiuni creative între propriul domeniu de specializare și subiectul Primului Război Mondial. Atelierul de vară coincide cu perioada prevăzută pentru practica studenților și reprezintă o ocazie insolită de vă exersa competențele dobândite la nivel universitar, în special cele pedagogice, de cercetare și de comunicare.

În cazul studenților, nu este necesară înscrierea prin intermediului formularului. Ne puteți contacta direct pe e-mail: duma.muzee@ubbcluj.ro sau la telefon: 0751 416 007.

Detalii

Inceput eveniment:
March 4 @ 4:00 pm
Sfarsit eveniment:
April 22 @ 5:30 pm
Categorii:
, , , , ,
Site web:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063454095106

Organizator

Muzeul Alexandru Duma

Locatie

Muzeul Alexandru Duma
Calea Moților, nr. 11
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map