Loading Events

Toate evenimentele

A IX-a ediție a simpozionului ICTMD-SEE în Cluj-Napoca

-

Universitatea Babeș-Bolyai și Academia Română – filiala Cluj organizează cea de-a IX-a ediție a simpozionului ICTMD-SEE în Cluj-Napoca

Simpozionul internațional reunește 50 de specialiști în etnomuzicologie și etnocoreologie din sud-estul Europei.

Universitatea Babeș-Bolyai, alături de Academia Română – filiala Cluj, Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul, Institutul Arhiva de Folclor, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Asociația Folclorică Transilvania, organizează cea de-a IX-a ediție a simpozionului științific al grupului de studiu din sud-estul Europei (SEE) al Consiliului Internațional pentru Muzică și Dans Tradițional (ICTMD). Evenimentul va avea loc între 21-25 octombrie 2024 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Simpozionul este dedicat specialiștilor în etnomuzicologie și etnocoreologie și va aduce la Cluj-Napoca pentru prima dată acest prestigios grup de studiu pe tematica patrimoniului imaterial din sud-estul Europei. Aproximativ 50 de cercetători vor participa la eveniment, contribuind la dezbateri și prezentări privind următoarele teme: 1. Moștenirea în materie de muzică și dans în Europa de Sud-Est: muzee, colecții, arhive și drepturi de autor; 2. Integrarea dansului și/sau a muzicii tradiționale din sud-estul Europei în spectacolele artistice: abordări vechi și noi pentru adaptarea tradiției locale în scenă; 3. Modurile și contextele de transmitere a tradițiilor în materie de muzică și dans în secolul XXI: repetiții, seminarii, tabere de vară și festivaluri, atât în ​​persoană, cât și prin metode virtuale.

Sponsori: Crama La Salina – Restaurant Sarea-n Bucate, Diferit SRL, Huning Trade SRL.

Coordonator activitate: Paul-Alexandru Remeș

Email: paul.remes@ubbcluj.ro

Detalii

Inceput eveniment:
October 21 @ 9:00 am
Sfarsit eveniment:
October 25 @ 5:00 pm
Categorii:
, , , ,

Organizator

Universitatea Babeș-Bolyai
Academia Română – filiala Cluj
Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul
Institutul Arhiva de Folclor
Primăria Municipiului Cluj-Napoca
Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Asociația Folclorică Transilvania

Locatie

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
str. Memorandumului, nr. 21
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map
Site web:
View Venue Website