Loading Events

Toate evenimentele

  • This event has passed.

Dezbatere online cu scriitoarea Simona Antonescu

-

Cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor, IFSGen (Rețeaua pentru cercetarea istoriei femeilor și promovarea studiilor de gen în spațiul românesc) organizează, în data de 11 octombrie 2024, între orele 12.00-13.30, dezbaterea online „Chiajna din Casa Mușatinilor. De la personalitate istorică la personaj literar”.

IFSGen (Rețeaua pentru cercetarea istoriei femeilor și promovarea studiilor de gen în spațiul românesc) este rezultatul parteneriatului dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar (DPCU) și Centrul de Cercetare pentru Identități Teritoriale și Dezvoltare (ITD) din cadrul Facultății de Geografie, și Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca.

Invitata evenimentului este scriitoarea Simona Antonescu, un nume cunoscut în literatura română contemporană, autoarea romanului Chiajna din Casa Mușatinilor (Editura Polirom, Iași, 2023) și a altor lucrări de ficțiune istorică, pentru care a obținut importante premii naționale.

Dezbaterea va fi moderată de conf. univ. dr. Georgeta Fodor (Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș) și cerc. șt. II dr. Ligia Boldea (Muzeul Banatului Montan Reșița).

Evenimentul se adresează tuturor cititorilor cărților de ficțiune istorică, dar și publicului larg. Vom discuta despre istoria femeilor, despre doamna Chiajna și despre provocările ivite pe parcursul documentării unui subiect inspirat din istorie.

Întâlnirea va avea loc pe platforma Zoom, între orele 12:00-13:30, iar datele de conectare sunt:

https://us06web.zoom.us/j/83622649920?pwd=tbrJNQWVvrSbEs9kLRaFoFtpNCqVuq.1

Meeting ID: 836 2264 9920

Passcode: 186211

Accesul este gratuit.

Detalii

Data:
11-10-2024
Ora:
12:00 - 13:30
Categorii:
, , ,

Organizator

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar UBB
IFSGen. Rețeaua pentru cercetarea istoriei femeilor și promovarea studiilor de gen în spațiul românesc
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș
Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca

Locatie

On line