Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca vă invită la evenimentul caritabil „Psihologia și cultura românească în colindele din „țările” etnografice ale României” (Țările Codrului, Chioarului, Lăpușului, Maramureșului și Oașului), unde psihologul Daniel David va comenta psihologic și cultural (psihocultural) tradițiile românești exprimate prin colinde specifice acestor zone etnografice ale țării, cu rol educațional și de dezvoltare psihoculturală, în contextul bucuriei sărbătorilor de iarnă. Evenimentul va avea loc în 8 decembrie 2023, în sala Auditorium Maximum a UBB, de la ora 18.
Intrarea este liberă, pe baza înscrierii la link-ul https://shorturl.at/aA346 .
Cei interesați pot face donații care vor susține activitățile caritabile ale Fundației UBB (https://fundatia.ubbcluj.ro/).
Dincolo de profilul academic de referință în țară și cu vizibilitate internațională, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), sub cupola UBB Cultural (https://ubbcultural.ubbcluj.ro/), și-a asumat în relație cu societatea și păstrarea și promovarea patrimoniului tradițional românesc (și din România) în contextul modernității actuale, în spiritul valorilor academice asumate de UBB, și anume Tradiție și Excelență. Așadar, ca universitate „world-class”, UBB gândește global, dar acționează atât global, cât și local, generând inovații cu efect global, aducând inovații internaționale majore în viața oamenilor din zona în care se află UBB și ducând tradițiile acestor zone în patrimoniul internațional.
În acest sens, UBB a inițiat un program de cunoaștere și promovare a tradițiilor românești (UBB Cultural: Patrimoniu Tradițional Românesc), pornind de la bazinul academic și extensiile proprii, dar propunându-și să ajungă în final la toate zonele etnografice mari ale țării. În cadru acestui program, un proiect specific este „Psihologia și cultura românească în colindele din „țările” etnografice ale României. În cadrul acestui proiect, psihologul Daniel David va comentat psihologic și cultural (psihocultural) tradițiile românești exprimate prin colinde specifice diverselor zone etnografice ale României. Proiectul se va derula în mai multe etape anuale: